På grund av ökade kostander för att hålla hemsidan uppe så har vi behövt gå ner i storlek vilket tyvärr gjort att vi måste ta bort sidor. Alla Recept finns nedanför så du får tyvärr scrolla för att hitta det du letar efter.
Snabbt, smidigt, klassisgt recept på ungspannkaka.
Till detta behöver du :
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
200 g rimmat bogfläsk eller rökt skinka/bacon
3 msk Smör
Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i bacon och rör om. Skinkan behöver inte stekas först. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Hemligheten med att göra bra ungspannkakor med ankägg är att vispa smeten länge minst 5 min med elvisp. På grund av ankäggens storlek och innehåll krävs mycket vispande annars blir ungspannkakorna en aningen tjock. Lycka till