Ankpannkakor
Ett enkelt grundrecept för ankpannkakor eller varför inte göra våfflor. Samma recept går utmärkt att göra våfflor av. Hemligheten med att göra bra pannkakor med ankägg är att vispa smeten länge minst 10 min med elvisp. På grund av ankäggens storlek och innehåll krävs mycket vispande annars blir pannkakorna en aningen sega.
Till detta behöver du :
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ankägg
1 tsk salt
5 msk smör
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Smält smör och tillsätt, vispa i resterande mjölk, ägg och salt vispa minst 10 min med elvisp . Låt smeten svälla ca 10 min. Grädda tunna pannkakor i stekpannan. Lycka till
Äggsallad med ankägg.
(4 port) 6 ankägg (eller 8 hönsägg) 2 avokadofrukter (valfritt) 1/2 purjolök 1/2 dl gräslök 1 dl majonäs 1dl Creme fraiche/turkisk yoghurt/gräddfil Salt,peppar efter tycke och smak. Koka äggen hårdkokta minst 10 minuter från det att vattnet börjat koka och låt sedan äggen svalna. Skala och tärna äggen, strimla purjolök och gräslöken blanda sedan ihop alla ingredienser smaka av med salt och peppar. Detta recept passar även utmärkt som en bas till smörgåstårta.
Snabbt, smidigt, klassisgt recept på Kärleksmums.
Till detta behöver du :
225 g Smör
2 dl mjölk
4 ägg(5 hönsägg)
4½ dl strösocker
2½ msk vaniljsocker
1¼ dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g Smör
¾ dl starkt kaffe
½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering: tex : kokosflingor,strössel,marshmallow Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den kakan och strö över garnering. Lycka till
Bisamhällen och honung.
Under våren 2018 börja vi med biodling. Vi har valt att inte bara skaffa bin utan vi har valt att hjälpa till med att få det nordiska biet att komma tillbaka, Apis mellifera mellifera är en naturlig underart till honungsbiet.
Under andra hälften av 1900-talet började det nordiska biet trängas undan genom import och inkorsning av flera andra underarter (framför allt med Carnicabiet) från de södra och östliga regionerna i Europa och Ligusticabiet från Italien. Detta gav upphov till en rad olika, delvis mera aggressiva hybridraser, vilket i sin tur trängde ut det nordiska biet helt eller delvis.
Numera finns det samhällen med nordiska bin bara på ett begränsat antal områden i världen. För närvarande sker därför flera lokala aktioner för att återetablera det nordiska biet.
Det nordiska biet är ett otroligt snällt bi som inte alls har samma aggrisiva betende viket är trevligt när man jobbar med dem.
Det nordiska biet är anpassat till vårat växlande klimat vilket gör att de har lättare för att klara vintern och de klara av att flyga vid lägre tempratur.
Vi har för tillfället 12 renrasiga nordiska samhällen som vi hoppas ska kunna öka under kommande år .
För att ha råd med att utveckla våran biodling säljer vi honung som bina producerar.
Våran Nordiska bin på en full honungsram
Vi försöker göra sort houng.
På bilden ser ni den ljusa försommar honungen och en mörkare högsommar honungen.
Donera gärna för att hjälpa det nordiska biet, alla donationer till bina kommer till otrolig nytta. En kupa kostar ca 1500-2000 i matrial inköp så varje krona hjälper massor.
Ett litet nordisk bi som landa på mig när jag besökte kupan.
Beställ
Vi kommer även att sälja avläggare (bisamhällen) för att sprida rasen och kunna ha råd att utveklas snabbare.
Är du intresserad av att bli biodlare eller köpa samhällen av oss klicka på boka samhällen vid sidan.