Ungspannkaka

Ankägg

Så mycket mer en bara ägg

Recept

Ungspannkaka

Snabbt, smidigt, klassisgt recept på ungspannkaka.

 

 

Till detta behöver du :

3 dl vetemjöl

6 dl mjölk

3 st ägg

1 tsk salt

200 g rimmat bogfläsk eller rökt skinka/bacon

3 msk Smör

 

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i bacon och rör om. Skinkan behöver inte stekas först. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

 

Hemligheten med att göra bra ungspannkakor med ankägg är att vispa smeten länge minst 5 min med elvisp.

På grund av ankäggens storlek och innehåll krävs mycket vispande annars blir ungspannkakorna en aningen tjock.

 

 

Lycka till