Insaltadankägg

Ankägg

Så mycket mer en bara ägg

Recept

insaltade ankägg

 

Detta är kanske inte så mycket till recept utan mera en lättare beskrving och mera ett sätt att väcka lite intresse för ett lite annorlunda sätt att förvara ankägg.

 

Till detta behöver du :

en burk av valfri sort personligen tycker jag ju snyggare ju bättre.ägg så klart !En gryta att koka vatten i och sist men absolut inte minst salt.

 

fyll din burk med vatten så du vet hur mycket vatten du behöver slå sedan vattnet i grytan och slå i salt i vattnet tills det inte löser sig mera. vattnet ska vara mättat av salt . om du blir osäker på om du haft i för lite salt slå i mer ! det går inte att göra för saltvatten . koka sedan upp och rör om lite då och då och låt sedan lösningen svalna .

Sedan är det bara att lägga i äggen i burken och slå på vattnet , har du gjort rätt så kommer äggen att flyta uppåt något.

sätt på lock och förvara i kylskåp i ca 50 dagar eller mer .

Sedan är det bara att fiska upp ett ägg och koka som vanligt .

 

Lycka till