Ankägg

Så mycket mer en bara ägg

Det kan som konsumet var svårt att förstå varför mat kostar som det gör . Vi är alla vana vid att gå i mataffärer och se extrapriser .

Detta är inget som små producenter som oss kan uppnå.

 

För oss handlar det om att ge djuren ett riktigt bra liv och producera kvalitèts ägg. Utan tillsatser av fiskmjöl eller andra "genvägar" som hönsindustrin sysslar med för att spara pengar och kunna sälja ägg till ett pris av 1,5 kr st.

 

För oss handlar det om att ge dig som våran kund ett ägg som är av absolut bästa kvalitè med djur och natur i fokus utan konstigheter eller andra tillsatser.

 

Att se till så att djuren har det riktigt bra, mår väldigt gott, få gå fria och göra som de vill kommer dock till ett pris och där är du som kund vädligt viktig !

 

Det är du som gör skillnaden mellan höns i bur eller frigånde vällmånde djur.

 

Vi vill att denna sida inte bara ska vara om att "köpa" ägg utan även vill försöka få dig som kund insatt i vad det på riktigt kostar att ge er mat på bordet .

 

Här nedan kan ni se vad det kostar rätt exsakt att producera ett ägg.

 

Vårat idèall om att försöka hålla dig som kund upplyst om vad det kostar och vad djuren får för mat som blir till din mat är en viktig del av vårat jobb.

 

Vi tror att om man inte håller konsumenter i mörketet utan försöker förklara varför det kostar som det gör, får oss alla att känna oss delaktiga i den mat vi har på bordet varje dag, Att värdesätta den mat vi har är väldigt viktig och det är lättare att värdesätta något om man vet vad det kostar !

Priset på våra ägg.

Priser

Foder 100kg

Pris per dag

Pris per djur och dag

995:-

33,16

1,32:-

Djurstall 100kg

 

 

363:-

12,01

0,48:-

Ägg förpackning

Per ägg

total kostand per ägg

3,50 kr/st

0,58kr /st

2,38

Detta är fasta kostander för att producera ett ankägg. Det betyder att varje ägg som säljs har en fast avgift till sig på 2,38kr detta är verkligheten, självklart går det att producera ägg billigare men då kommer något att få ta ett steg tillbaka,

Djurens liv eller kvaliten på äggen.

 

Vi tycker att vi ska ha möjligheten att leva av äggen på samma sätt som du kan leva väll och må bra av ägg så ska inte vi som tillhandahåller ägg behöva lida.

Med "vi" menar vi både djur och djurskötare !

 

Problemet med ägg är att Ankorna inte lägger ägg 365 dagar om året men dom äter varje dag ...